Äntligen!

Alex är tillbaka! Det finns inte ord att beskriva hur mycket jag har saknat den där cyniska människan och hans blogg. Det var ju den som fick mej att ens ta mej upp ur sängen om dagarna. Och nu, nu är han tillbaka, dock på aftonbladet istället! Thank GOD! Alex, försvinn aldrig igen!!

FHM....eller inte

Ja igår var det ju dags för FHM festen på cafet. Den hade jag nästan sett fram emot. En fest är ju alltid kul. Men självklart går ju ingenting nånsin som man tänkt sig och jag fastnade på Berns. Inte för att det är fy skam det heller, Berns är otroligt trevligt, och jag hörde från rätt säkra källor att festen på cafet sög ordentligt. Så lite cocktails i spegelbaren kändes som ett bra mycket bättre alternativ.

Det blev såklart den vanliga rundan förbi Hells, och även en liten avstickare till Neu (där det för övrigt nästan ekade, så tomt var det. Kändes nästan som en gravkammare) och Sollan som också det var läskigt ovälfyllt. Avslutade med att säga hej till Sofia på labbet och en leverpastejsmacka på taxifiket för att sedan promenera hem i den underbara sommarmorgonen. Åh vad jag älskar det! Slänga av sig skorna och gå hem när det är ljust och varmt och fåglarna kvittrar. Det är nog det jag älskar mest med sommaren. Taxi, fuck off and die! Vad ska man med det till när det är så underbart att gå! Nu bestämmer jag det, denna sommaren blir det inte en enda taxiresa hem ifrån jobbet. Om det inte ösregnar. Då får jag ta taxi. Och om jag sover hos Aura, för då är det lite väl långt att gå. Men annars! Promenadskorna kommer va helt utslitna.

Tyvärr kunde jag ju inte börja min promenadsommar idag då jag INTE hade promenadskorna på mej efter gårdagens utgång. Så det blev ju taxi hem. Mitt i fredagsrusningen. En bilfärd som i vanliga fall tar max 6 minuter tog nu en kvart. Kanske ska tajma tiden lite bättre nästa gång?

Nä nu ska jag hoppa ner och handla lite mat och sen ge mej av mot jobbet. Hoppas det blir lite äldre publik idag än i onsdags. Det vara rena rama dagiset. Nej kanske inte, men man kan mycket väl jämföra hela spektaklet med en studentskiva. Innan klockan ett tror jag inte att jag hade serverat en enda gäst över 20. Jo en, men hon fyllde 20 samma dag så det var med knapp marginal! Men what the fuck, jag bryr mej inte. Mitt solskenshumör kan ingen förstöra! Allt är toppen helt enkelt. Fast så ska man inte säga för då kommer såklart nånting att skita sej. Äh, det får räcka med att säga att jag är på ett jävla bra humör helt enkelt! Skål!
image14

Spooky

Förra söndagen när jag var hemma på middag hos mina föräldrar så hittade jag massa gamla skolfoton. Det är alltid kul att titta på dom såhär 10 år senare och skämmas för sina egna korkade utstyrslar på fotona. Man sitter gärna också och undrar var folk har tagit vägen. Vad har det blivit av dom? Lever dom fortfarande? Det gick en kille i min systers klass i hela grundskolan som var busarnas buse. Redan som 9 åring terroriserade han både lärare och elever i enskede skola. Undrar vad han gör nuförtiden? frågade jag och pappa var helt säker på att han sitter bakom galler i dagens läge. Jag höll inte med och menade att killar som är så vilda i sina tidiga tonår brukar styra upp sej ganska bra. Han är nog en helt normal kille i dagens läge!

Idag fick dock pappa veta att killen dog av en överdos- igår! Jag jinxade honom säkert när jag sa så! För det är helt sjukt. Vi har inte skänkt killen en tanke på över 10 år och precis när jag börjar fundera över honom så dör han. Helt spooky måste jag säga! Synd oxå på en väldigt snygg kille. Eller alltså, jag har ju som sagt inte sett honom på 11 år men då va han minsann en syn för gudarna. Väldigt tragiskt, hela historien.

Förresten...

Idag är en viktig helgdag! Anzac day. Idag är alla aussies lediga och dricker öl för fulla muggar. Det är dock inte många som faktiskt vet vad dom firar eller vad Anzac står för. Men det vet jag. Australian New Zeeland Army Corps. Så ikväll när ni står och diggar med till Bobban, skåla för det oxå. Alla anledningar till en fest är bra anledningar : D

Vad ska jag bli...

.....när jag blir stor? Det börjar bli dags att fundera på det nu kanske. Det känns som att jag måste göra nåt seriöst med mitt liv snart. Visst trivs jag med mitt jobb, men lets face it. Jag kan inte vara bartender på Laroy resten av livet. Klart man kan stanna inom yrket och jobba sig upp till barchef eller kanske till och med öppna eget, men det kan ju vara bra att ha nånting att falla tillbaka på oxå. Jag blir superstressad när alla i min omgivning pluggar till advokater, läkare, sommelierer och andra seriösa saker. Dom kommer ju vara färdigutbildade och ha ett bra jobb när jag fortfarande står och blandar groggar och lever livet. Jag vill oxå vara seriös! Jag vill oxå plugga! Eller alltså, jag kanske inte vill plugga, men jag vill vara påväg nånstans. Känna att jag har en framtid. Men vad ska man plugga då? Det känns ju dumt att plugga bara för pluggandets skull, man måste ju få ut nåt av det hela också.
 
När jag var mindre hade jag många möjliga vägar i tankarna. Ett tag var jag helt såld på iden att bli försvarsadvokat. Det var min mamma som planterade det fröet. Jag argumenterade om ALLTING och försvarade alltid dom människor som jag tyckte blev orättvist behandlade. Så ja, juridik skulle man väl kanske kunna plugga. Förutom det faktum att jag blev trött i ögonen redan när jag läste kursbeskrivningen. Hur ska man klara av allt detta med den dåliga disciplin jag har?  Ett annat drömyrke jag hade som barn var såklart delfinskötare. Synd bara att det inte finns så många delfiner här uppe i norr. Dessutom är jag lite rädd för vatten. Så det går ju bort. Plastikkirurg då? Tjäna massa pengar och sitta på en glassig klinik på Östermalm. Låter ju inte helt dumt..... tyvärr så är jag ju den som byter kanal såfort läkarna i Greys Anatomy tar fram skalpellen och börjar skära i folk.

Sista åren har jag dock varit inne på psykologi. Läste tre kurser i gymnasiet och älskade det. Jag skulle verkligen vilja jobba med kriminalpsykologi. Få gräva i hjärnorna (inte bokstavligen förstås) på folk som inte har alla indianer i tältet. Bli en sån där häftig profilerare som genom att se en handstil kan säga direkt vad personen i fråga har för kalsonger på sig.  Skämt åsido, kriminalpsykologi eller bara psykologi i generellt är mitt drömyrke. Så varför är det den svåraste utbildningen att komma in på? Varför vill inte Gud låta mej lyckas med något? Och om jag mot förmodan kom in på utbildningen, skulle jag verkligen orka 10 terminer? Och vad händer sen, det bästa jobb man får kanske är som skolpsykolog i rinkebyskolan? Är det verkligen vad jag vill? Oooooh så många frågor.

Bubbel, bubbel

Jadå det blev en kväll igår oxå. Med mycket kul. Men annat kan man väl inte vänta sig på en söndag när alla vill vara med på kalaset. Vi började kvällen på East med en snabb drink innan vi begav oss mot Cafet där semifinalen i COCK väntade. Hells mot Operabaren. Stog lika paff som sist och såg Hanna jobba på i 790 km/h. Hon är läskigt snabb! Hur många armar har tjejen egentligen? Helt galet. Trots att jag tog till mina bästa röstvärvar kunskaper och tryckte röda lappar i händerna på alla jag såg så vann Operabaren. Dom måste ha fuskat! Det finns ingen annan förklaring. Domarna håller på hemmalaget såklart! Nej nu ska jag inte vara en dålig förlorare. Vi vet ju ändå att Hanna är Stockholms snabbaste bartender utan tvekan. Eftersom grabbarna från Sollan dock vann sin semifinal igår så är ju valet klart vem man håller på i finalen! Vi stureplanare håller ihop! Så det så!

När röstningen var avklarad hoppade vi in i en taxi för en kort resa mot Soapbar, där Toto och Joel hade födelsedagsfest. Halvvägs upp på Birger Jarlsgatan reagerade jag på att nåt var galet. Var fan va killen påväg egentligen? Mot arlanda visade det sej. Han tyckte att Aura hade sagt arlanda. Hur tänker man där? Fyra tjejer festklädda till tänderna som vinglar ut från Cafe Opera utan ytterkläder. Arlanda? Nääää det känns inte riktigt helt hundra. Han visade sig dock vara en rolig taxichaufför som lät mej röka i bilen. Sånt är roligt.

Väl på Soap var såklart alla på plats för att fira födelsedagsbarnen. Anna hade oxå tagit sig dit, direkt från tåget. Hur bra som helst! Vi blev dock inte kvar på Soap alltför länge, utan rörde oss ganska snabbt tillbaka till cafet. Jag gav mej in på Lokan, och hamnade i många och långa diskussioner med varierande människor. Lyckades självklart tappa bort min garderobslapp någon gång under kvällen och var så less på hela situationen att jag var nära att skita helt och hållet i jackan, men som tur var så visste den underbara vakten precis vilken jacka som var min. Tur för mej det, för det hade ju varit lite ångest att vakna imorse och inse att man skänkt jackan till Cafe opera på grund av en borttappad papperslapp. En sväng förbi labbet och sen chicken snack wrap på Donken. Min kväll var gjort !

image13

Hmm.....känns som att jag har missförstått det där med isfacklor??

U wont know what hit u!

Ännu än galen söndag att ladda för. Fast ikväll blir nog galnast hittils. Toto och Joel fyller år, och HELA stureplansgruppen kommer dricka ikapp på cafet ikväll. Hjälp!! Bra kväll att dra med Sophie ut. Den stackars tjejen har inte festat ordentligt på länge, och jag lyckas övertala henne att komma ut ikväll! U wont know what hit u babe!!
Ska nog ringa Anna och tvinga med henne och Jakob oxå när jag ändå är igång. Hehehe, är man ond så är man.

Läste precis Stureplanocensurerat. På kommentarerna har nån människa med dålig koll skrivit: Sebastian Edevärn stog och tokraggade på barpersonalen Aura från Laroy. En hel del taffsande och försök till kyssar.
Nej, Aura jobbar INTE i baren, hon håller sej på golvet. Nu kommer ju folk tro att det var JAG som stog där fast jag redan låg hemma och myste med pojken. Alla som känner mej vet ju att jag inte heter Aura, men om man inte vet det så läser man ju "barpersonal på Laroy" och, då finns det ju bara mej att välja på. Inte oki! DET VAR INTE JAG! Och jag kan även lägga till att han inte är den första som tokraggat på Aura på hells. Hon har killar efter sej var hon än går! Men tro inte att han lyckades! Han har ju knappt laglig ålder inne än! ; )

Dags att gå och sola lite för att få till rätt look för kvällen. Simma lugnt!

Tänk om, tänk rätt!

Bloggandet har hamnat lite i skymundan sista tiden. Ledsen för det, alla ni (typ 5) personer som läser detta. Ska försöka ta igen det, men har tappat lite av min skrivenergi. Mycket annat som pågår just nu som tar upp min koncentration.

Igår på jobbet var det i alla fall bra drag, som alltid helg innan löning. Konstigt nog så är det helgerna innan löning som är våra bästa kvällar. Man kan ju tycka att det borde vara tvärtom, men på lönehelgerna så tar förortsturisterna över stureplan, och alla våra bra gäster håller sej långt, långt borta. 

Efter jobbet så var jag och Aura tvungna att springa upp till White för att leta efter en kille som tog springnota hos tjejerna, som dom då självklart fick betala med sin dricks. Inte så snyggt. Den här killen är väldigt noga med att folk ska veta vem han är och att han minsann var nattklubbschef där en gång i tiden. Så fort han blir nekad nånting, till exempel en drink när han står och vinglar i baren så kommer det: VET DU VEM JAG ÄR?! Ja gubben, självklart vet jag det. Men i nuläget skulle du kunna vara Brad Pitt och jag skulle inte servera dej nåt annat än vatten i alla fall! Och eftersom du som du så noga påpekar faktiskt har jobbat här så VET du att jag inte bryr mej det minsta om det! Nej, en springnota är inte så smidigt. Sånt ska man ha koll på, vem man än är!

Blir alltid lika förvånad över hur grabbarna  tänker när klockan är halv fem på morgonen och dom tar ett sista desperat ryck att få med sig nån hem. Ett tips där är att prova med tjejerna som är lika fulla! Inte nån som är spiknykter och står med en loka i handen. Det kommer inte funka. Aldrig, Its just not going to happend! Det enda ni får av oss är ett stort asgarv. Varför ens försöka? Stör hon som står och håller i sej i baren för att inte ramla istället, ni får säkert lite mer tur där! 

Och vad hände med träningen idag Sofia?! Sex dagar i veckan va?!! Från och med nästa vecka? Ja det låter väl som en plan. Hahaha jävla sjusovare!


Men nu.......

Detta är ju helt otroligt! Hur ofta sitter träningsvärk kvar i TVÅ dagar? Jag måste ha tränat hårdare än jag trodde, för det gör fortarande sjukt ont att ens ta sig upp ur sängen. Jag ska dock inte klaga, jag gillar att ha träningsvärk. Det är en skön smärta. Nästan en belöning på nåt sett. Man vet att man har jobbat hårt lixom. Tyvärr uteblev träningen igår efter som det var lite gammal sprit som låg kvar i kroppen och plågade mej efter den galna utgången med Sofia och Joanna i tisdags. Jag får se om jag lyckas ta mej till gymmet idag istället. Kanske, kanske inte.

Igår var det i alla fall jobb som alltid på onsdagar. Sjukt mycket härliga dårar inne! En kille frågade varje gång han beställde när jag slutade för kvällen. Jag hittade på nya elakheter varje gång, men han gav sig inte. Vid stängning såg jag hur han var på Lisa oxå. Härlig kille. Men han verkade faktiskt ganska gay? Vad är det jag har missat i det hela?

En annan galen personlighet var en turist som lade av ett stort asgarv varje gång han ville ha en Heineken. Han ville lixom hänga med i samtalet så när han såg mej och Anna stå och skratta åt nåt kul som Jakob gjorde så hängde han med i det hela. Och varje gång efter det så pekade han på Anna och Jakob och skrattade gott. Hissen gick inte hela vägen upp där inte. Han pratade ju knappt engelska. Och han stog och ansträngde sig att prata på knackig tyska till mej. Dude, vi är i Sverige, vi pratar inte tyska här! Men vafan, det gick ju inte att låta bli att skratta så fort man såg honom. Helt skogstokig! Kunde inte bestämma mej för om han var sjukt skön eller bara otroligt creepy.

Ja, dårarna samlas runt stureplan på somrarna, det är ett helt känt faktum. Och nu börjar det ju faktiskt vankas sommar. Utecompagniet håller på att byggas och garderobsgrabbarna får mindre och mindre att göra för varje kväll. We all love the summer, dont we?

blod svett och tårar

Shit maaaaaan vad jag har slitit idag. När Sofia sa att vi skulle ta itu med hårdträning så trodde jag inte att det skulle bli så här hårt. Jag har tränat mer idag än vad jag gjort dom sista 3 månadera tillsammans. Först körde vi kondition och sen lite fria vikter för att sedan avsluta med en timmes hardcore funk class. Svettigt värre! Dom enda gångerna jag har svettats så mycket sista tiden är när jag ligger och steker mej i solariet, men jag måste nog säga att det här var värre. Mitt hår var helt blött när jag kom ut från SATS odenplan. Jag brukar träna på Zenit, gillar inte odenplansanläggningen så mycket. Deras maskiner är från stenåldern och man träffar ALLTID på nån man känner som man helst inte vill springa in i när man just har svettats floder och är helt röd ansiktet. Självklart sprang jag in i en sån person efter träningen idag. Ett gammalt ragg som jag inte har träffat sen innan jag flyttade till Sydney. Kul! Look at me lixom, såhär snygg är jag nuförtiden. Hahaha. Varför kan man inte få ramla in i gamla ragg när man har fixat till sig för en utekväll och ser någorlunda respektabel ut?

Jag kommer ha sån läskig träningsvärk imorn känner jag redan nu. Kommer nog inte ens kunna ta mej ur sängen. Men nu ska allt sånt glömmas. Jag och Sofia har varit så duktiga idag så vi känner att vi är värda ett glas vin på El Diablo. Bara att ta igen alla kalorier man bränt under tre timmar på gymmet. Ett steg fram och två tillbaka?

måndag...

Resten av er människor har ju söndagsångest som jag har förstått det. Ni gillar inte alls söndagar. Jag har samma problem med måndagar. Det händer ju aldrig nånting på måndagar! Därför har måndagar de sista 18månaderna varit min ätar och slappar kväll. Det är kvällen när jag har tillåtit mej själv att äta massa skräpmat och bara slappa framför tvn. Men idag känner jag inte alls för det! Dels för att jag varit på gymmet i två timmar idag och det är ju riktigt dumt om man ska trycka i sej en påse chips och en halvliter glass på kvällen. Dels för att det fortfarande är ljuvligt vårväder ute och det känns onödigt att spendera en sån här härlig kväll framför tvn, right?
Därav har jag och Sofia bestämt oss för att ta en uppfriskande promenad till djurgården och sen fika. Inte drinka! FIKA! Och få lite förbränning oxå. Vi ska ju komma iform nu har vi bestämt, så denna vecka är det satsklasser inbokade varje dag. Men eftersom en viss Fiffi är lite bakis idag blir det bara en långpromenad. Bättre än chipsätande framför tvn i alla fall!

årets första...

Nu är det sommar! Nästan..... Det känns ju lite så i alla fall, även fast prognosen säger att vintern vill komma tillbaka. Men den här helgen har det ju varit sommar så att det skriker om det. Jag älskar hur Stockholm blommar upp såhär dom första sommardagarna. Helt plötsligt är det fullt av folk på stan och uteserveringarna är knökfulla med folk som dricker rosevin och jobbar på den första vårbrännan. När jag promenerade till jobbet i fredags och lördags kändes det riktigt svårt att gå in bakom baren istället för att studsa över till Sturehofs mysiga uteservering. Men men, det finns väl en tid för det också.

Igår var jag hemma hos föräldrarna och grillade. Årets första grillning. Eller ja...... årets första grillning i Sverige då. Hann ju med några stycken redan i januari. Men åh så härligt det var, vi satt ute på altanen i kvällssolen och åt och drack rödvin till. Älskar mina föräldrars hus på sommaren! Det kommer bli svårt att säga hej då till det när dom ska sälja det om nåt år.

Efter middagen åkte jag tillbaka hem och fastnade framför The day after tomorrow. Sjukt läskig film! Jag klarade inte av att titta, men kunde ändå inte stänga av. Jag lever mej in så mycket i filmer så min efterblivna hjärna trodde att allt som hände i filmen pågick utanför mitt fönster också, så när det var dags att bege sig utåt var jag nära att pälsa på mej 3 lager byxor och min gåsjacka. Ville ju inte frysa ihjäl i den galna snöstormen! Som tur var så ringde Sofia och fick mej att inse att det inte alls var en dödlig storm ute utan underbart härligt vårväder. Som resulterade i årets första hänga-på-en-uteservering-hela-natten kväll. Med rosevin såklart! Underbart. När alla samlas på East en söndagkväll i bara tunna jackor så vet man att det är sommar!
image12

Here we go again!

Vilket underbart väder! Och jag blir så frustrerad på mej själv att jag sitter här och inte på någon mysig uteservering och sippar rosévin just nu. Men det är ju out of the book så att säga, eftersom det är lördag. Och lördag betyder som alltid.....jobb! Känns som jag har tappat lite av min jobbenergi sista veckan. Lyckas inte ha ett strålande glatt humör och stå och dansa i baren nu. Varför? Jag vill inte stå och vara irriterad på massa småsaker. Jag tror att det har att göra med min sinnesstämning nu. Är ju lite småförälskad. Jag vet att man ska vara superglad och nynna trevliga sånger när man är förälskad, men jag funkar lite tvärtom. Jag blir mest irriterad på hela saken för jag tycker inte om att ha känslor i kroppen som jag inte kan hantera. Blir helt psykiskt förvirrad av det! Lite ledsen oxå för att än en gång ha blivit nedgraderad till ett jävla stand in av personen som betyder mest för mej i hela världen. Så fort en viss kille lyckas ta sig dit han vill, så är jag bara nån som man ringer om HAN inte kan. Har väldigt svårt för att ta sånt. Vad ska man göra lixom? Bara att tacka och ta emot och hitta nya vägar antar jag....

Jag blir alltid lika förvånad när gäster tror att dom vet mer om stället man jobbar på än en själv. Jag menar, jag har ju jobbat där i snart ett år, och jag vet våra öppettider. Det är ingenting som man behöver diskutera om. Så döm av min häpna min när en kille igår stegade fram och frågade om vi hade öppet till fem och jag svarade nej vi har bara öppet till tre varpå han sa, jaså? Sen närdå? Med en väldigt nedlåtande ton. Alltså vi har alltid stängt tre... ! Han bara skakade på huvudet och argumenterade om det. Nej ni har ALLTID haft öppet till fem!! Hmmm... man kan ju tycka att jag borde ha märkt det kanske?

Hade tänkt studsa ner till gymmet nu innan jobbet, men än en gång tar dom löjliga ursäkterna överhanden. Men jag orkar inte släpa med gymkläderna ut efter jobbet och jag haaaar ju faktiskt lite träningsverk sen igår! Ska försöka bekämpa min lilla wimppersonlighet som gömmer sej där inne! Ses ikväll kanske!


aaaajje!

Blir lika förvånad varje år över hur stark solen kan vara här uppe i norr. Jag räknar aldrig med att det faktiskt går att bränna sej här oxå! Jag menar befinner man sig down under en solig eftermiddag på Bondi, så är man ju otroligt duktig med solskyddsfaktorn, för där VET man ju att man bränner sej annars. Men när man ligger och slappar på balkongen en solig aprildag i Stockholm så är det ju inte det första man tänker på. Men jo! Aj, jag brände mej! Röd som en liten kräfta är jag i ansiktet nu. Tur att smink finns?! Men det känns måste jag ju säga!

Uppe med tuppen

Ja, min normala dygnsrytm verkar hålla i sej. Med normala menar jag då förstås inte MIN normala, utan normala människors dygnsrytm. Idag vaknade jag av mej själv klockan åtta och har hunnit med både två timmar på gymmet och lite runtstrosande i vårsolen. Nu ska jag bänka mej på balkongen men en bra bok och jobba lite på att få tillbaka min bränna innan det är jobbdags.

Igår var det bara en lugn och stilla kväll. Jag och Sophie gick ner till El Diablo och åt köttbullar och drack ett glas rött. Mycket mysigt. Sen somnade jag. Klockan 12. När hände det sist egentligen?!

El Diablo är i alla fall en skänk från ovan. Har sedan jag flyttade in i min älskade lägenhet på kungsholmen för snart tre år sedan klagat över att det inte finns nåt trevligt barhäng i krokarna. Stureplan är det närmaste. Och man är inte alltid sugen på en all in runda runt svampen. Ibland vill man bara gosa ner sig i en soffa med ett glas rött och sitta och snacka skit med tjejkompisarna. Så gissa min glädje när jag i tisdags fick ett sms från Mathias där det stog El diablo. Kom! Det visade sig att bara 2 kvarter från min port har några gamla barrävar från olika ställen i stan öppnat en sjukt mysig restaurang, där min gamla kollega från sturehof är köksmästaren, och drinkarna är to die for. En helt underbar uteservering har dom minsann oxå! Ojojoj, gissa var mitt givna ställe för sommaren är?

Min nya vän

Jaaaa, nu har jag en ny och jättefin mobil. Hade lite beslutsångest i affären när jag skulle välja. Att ta beslut är min största svaghet i livet. Kan aldrig bestämma mej för någonting. Det fick den stackars telenor killen lära sig idag kan jag meddela. Men vadå, jag har NOLL KOLL på mobiler. Alla funktioner hit och dit och mms och sms och allt vad det nu heter. Saknar min mobil som jag hade i Sydney. Man kunde ringa, man kunde smsa och det fanns alarm på den. Allt man behöver. Den var så enkel och bekväm och gav mej aldrig några problem. Man slapp tänka helt enkelt. Man slapp slita upp mobilen så fort det var ett kodakmoment, för det fanns ju ingen kamera. Man slapp sitta i timmar med ångest över val av ringsignal, för det fanns bara tre att välja på. Man slapp kisa i solljuset för att se vad som pågick, för den hade ingen färgdisplay. Livet var mycket enklare på det sättet! Men nu har jag övergett mina principer för en superavancerad pyttesmal mobil som har kamera, mp3, färgdisplay och hela baletten. Fan jag skäms nästan! Såhär gick det till i telenoraffären i alla fall:

Jag: Hej jag vill ha en ny mobil
Telenorkillen: Jaha vad trevligt, är det nån speciell du har tänkt dej?
Jag: Nääääääe
Telenorkillen: Vad är det för funktioner du vill ha då?
Jag: Ja, alltså, egentligen inga alls, bara den går att ringa från
Telenorkillen: Vad är viktigast då, typ mp3 eller kamera?
Jag: Jaaaa...
Telenorkillen: Vill du ha en bra kamera eller en bra mp3?
Jag: mp3! eller.........näääe kamera.
Telenorkillen: Ja men då ska du ha den här tycker jag!
Jag: Jaaaa.... fast jag har ju en jättebra digitalkamera....så jag behöver nog inte kamera.
Telenorkillen: Ja men då ska du ha den här! Den är jättebra med musik
Jag: Jaaaa....fast jag har ju min Ipod. Men jag tar nog den med kameran
Telenorkillen: Ja men då fixar vi det.
Jag(efter att han har plockat fram den med kamera och lagt i påsen): Fast alltså den här var ju mycket sötare! Den tar jag!

Ja, som sagt, noll koll alls. Men jag kom ju hem med en mobil så nånting måste jag ha gjort rätt. Efter mina kval med mobilen mötte jag upp Anna och tänkte att hon kunde hjälpa mej att shoppa lite. Jag menar, hon om någon är ju fashionexpert! Tyvärr hade virrpannan glömt sin lektion så vi hann bara plöja igenom Zara innan hon sprang därifrån igen. Så det slutade med att jag strosade runt i vårsolen själv och njöt! Ska börja gå upp tidigt lite oftare! Vägrar att sova bort mina dagar längre!

Det ska gå!

Jag kämpar för att det här ska hålla i sig. För att gå upp innan solen går ner. Än så länge har det ju funkat hela veckan. Okej, att gå upp klockan halv tre räknas väl kanske inte som att gå upp i rimlig tid, men det är ju bättre än att vakna halv tio på kvällen.  Det enda jag inte tycker om med att gå upp så tidigt är att man får så mycket tid man måste göra av med. Det är ju toppen om man har massa saker att göra, men har man inte en enda plan för dagen så blir det många minuter att slappa sig igenom. Jag har väl typ två saker jag ska göra idag, och hur man sprider ut dessa två saker på så många timmar är ett mysterium.

Det första jag tänker göra idag är att införskaffa mej en ny telefon. Har klagat i månader på min skitmobil som bara är jobbig och dum. Mottagningen kommer och går som den vill, den har dyslexi när man ska skriva sms, man får tjata på den 18 gånger för att alarmet ska stängas av och batterierna håller i cirka 10 minuter. Men nu! Nu är det dags att förnya abbonemanget så nu är det ut med skitmobilen och in med en ny. Kanske till och med kan skaffa en med kamera på? Lite high tech. Hahaha. Är dock alldeles för trogen till min Ipod för att överge den och lägga in all musik i mobilen. Jag gillar att ha många manicker i min väska. Det blir så lite att bära på om man har allt i ett. Kanske helt enkelt ska plocka fram pappas gamla tegelsten från vinden och köra lite nostalgimobil ett tag. Vad paffa alla skulle bli. Här är jag och min 5 kilos mobil!

gulligt?

Läste precis det här på aftonbladet. Vet inte om jag tycker det är supergulligt eller helt patetiskt. Its a thin line däremellan lixom. Hade nån gjort så mot mej hade jag nog tyckt att det var ganska gulligt  i och för sej.... eller bara helt jävla patetiskt.... som sagt.... har riktigt svårt att bestämma mej.

törstig!

Det känns som att man kan räkna ut hur jag mår idag om man tittar ner i min konsumkasse

saltade potatischips
1 flaska bordsvatten lemon
1 flaska fanta
2 liter tropicana äppeljuice
dippmix onion
1 liter minimjölk
500 gram vindruvor
gräddfil
grekisk fårost
1 Galiamelon
ruccolasallad
5 gula plommon
prosciutto
en tomat
4 avokado
2 apelsiner

Nån som har lust att gissa?


svensk sa du?

Nu har jag tvättat 5 maskiner och storstädat min lägenhet. Det var på tiden. Fy fan vad det såg ut! Inte så konstigt att jag hänger hemma hos Aura hela tiden. Hon städar varje dag så där är det alltid gnistrande rent och ombonat. Men nu skiner min lägenhet också. Eller alltså.... dammråttorna är borta. Det räknas väl?

Kom att tänka på när jag tvättade hur inpräntad Ikeapåsen är i oss svenskar. Finns det NÅN som inte använder en Ikeapåse som tvättsäck? I Sydney såg man på en gång vem som var svensk och inte. Alla svenskar där hade nämligen precis som jag och Anna åkt till Ikea direkt från flygplatsen och införskaffat sej en tvättpåse. För det måste man ju ha! Man kan ju inte tvätta utan en blå ikeapåse? På tvätteriet (heter det så?) stog det rader av blåa ikeapåsar så det var ju inte det lättaste att hitta sin egen. Australiensarna hade mycket roligt åt våran svenska ikea hysteri och skrattade så dom tjöt så fort det var tvättdags för oss svenskar. Så när det var dags för temafest där man skulle komma klädd som ett land körde jag och Anna såklart ALL IN på det svenska temat. Vi var klädda i blågult, hade flätor och midsommarkransar , kallade oss själva för Inga och Helga och bar på en IKEA påse full av köttbullar och lingonsylt. Vi levde upp till stereotypen helt enkelt.

image11
My name is Inga and I am from Sweeeeeeeden...

uppvaknandet

Yay! Jag har lyckats vända tillbaka dygnet! För första gången på månader har jag vaknat i rimlig tid så man hinner göra något av dagen. Underbart. Jag ska åka hem och storstäda lägenheten och ta mej ner till gymmet för lite hårdträning. Kanske ska försöka mej på en runda på stan oxå? Känns som att möjligheterna är oändliga....

Vi är så efter...

Sverige ligger så sjukt långt efter resten av världen märker jag mer och mer för varje dag som går. Saker som blev lanserade i resten av världen för flera år sen, som kommer hit först NU. Jag menar, hur lång tid kan det ta att skicka en båt med saker upp till Skandinavien egentligen?  Coke Zero till exempel. NU släpps den här och dom bangar på för fullt med reklam. Men hallå..... den är ju gammal. Coke Zero var ju det Anna och jag och resten av Sydney levde på för över ett år sedan. Men ja bättre sent än aldrig är väl ett uttryck som passar ganska bra i det här sammanhanget.

Nåt som däremot inte är bättre sent än aldrig är alla skitserier som tas in såhär 1½ år senare. Dom var skit då, blev en flopp och las ner på en gång, och endå så köper de svenska kanalerna in dom nu och hårdsatsar. Nej, det kommer inte bli en succe, inte i Sverige heller! Vi har inte så jävla dålig humor här! Den här skitserien till exempel. Det är inte kul! Bara smärtsamt att titta på!Nej tack! Gör om gör rätt! Ta in dom bra serierna istället, snälla!

Men jag ska inte bara klaga på de svenska kanalerna, dom gör ju lite rätt ibland. SVT köpte till exempel in denna serie som utan tvekan är en av årets bästa. Och dom försökte ju med den här oxå, men det sjabblades bort helt och hållet! Känns som att tv4 inte är helt hemma på vad dom gör va? Hmmm....värt att tänka på.


bilder från igår...

Glömde ju såklart den egna kameran hemma, men verkar som att kvällen förevigades endå tack vare söta Daniel som plåtar för Stureplan.se

image7
Jag och Aura i fina påskkläder :)

image8
Jag och Alle som leker....öööhm Ninja?

image9
Grabbarna i farten

                             

insomnia

Ojojoj, nu är dygnet helt upp och ner! Hur gick detta till egentligen? Vaknade igår. Nånting kändes väldigt fel. Allt var helt becksvart och knäpptyst. Så här ska det inte vara! Låg ett tag och försökte komma på vad det var som inte stog rätt till. Tittade på klockan och flög 2 meter upp ur sängen. 00.27. Snacka om ångest! Sova till halv ett på natten! Det är inte oki någonstans!! Hade 17 missade samtal på mobilen och hade nästan missat hela söndagsfesten. Fast bara nästan. Halv ett må vara sent, men definitivt inte FÖR sent. Det var bara att hoppa in i duschen och kleta på sig sminket och ringa en taxi. Mötte upp Aura på Spyan och fick ett stort asgarv av vakterna för mitt sjusoveri. Vi tog oss upp till stora baren, Aura vinglade väl något mer än mig med tanke på att hon låg några drinkar före. Förstår fortfarande inte varför hon inte väckte mej! Jag såg ut att sova så skönt tyckte hon. Ja, jo det gjorde jag ju uppenbarligen! Andreas skrattade oxå åt min nyvakenhet och blandade till en drink som smakar Oboy. Man måste ju alltid börja dagen med en oboy, även fast klockan är halv två och oboyen består av vodka och baileys. Inget fel i det!

Efter Spybar promenerade vi över till Hells. Även fast jag är otroligt duktig på att åka taxi onödigt korta sträckor så känns den biten lite väl kort till och med för mej. Fast å andra sidan så har jag ju en gång åkt taxi från Labbet till glife kontoret som ligger på andra sidan huset, så man ska aldrig säga aldrig. Anyways, back to the story.  På Hells var det knökfullt. Det verkade som att fler folk ville pröva sig på en krogsöndag och fira påsk med oss. Jag och Aura bidrog med gula kläder och ett glatt påskhumör. På väg in till våran vanliga hörna där vi coola krogkatter hänger hittade vi cheferna vid ett bord. Vi stannade och hälsade och trängde oss sedan vidare in i djupet. Längst inne hittade vi Alle som vi anslöt oss till. Han var lite salongsberusad och tjatade något extremt om att han ville ha Hpnotiq. När Micke förklarade att det inte fanns någon i baren fick Alle något galet i blicken, hojtade att han skulle hämta en flaska och försvann i folkhavet. Han kom tillbaka en kvart senare så stolt så han nästan sprack och förklarade att han hade sagt till en nisse att dom behövde en flaska till baren så nu minsann skulle vi få dricka hpnotiq! Och ja, nissen kom med flaskan och Alle sken upp som en sol. Jag personligen har lite svårt för Hpnotiq sen jag och Gab satt en tisdagmorgon i Sydney och klunkade i oss en flaska på deras balkong. Och blå sprit känns faktiskt lite giftig! Johannes och Anders anslöt sig till oss och det blev en riktig White Room hörna där vi stog. Daniel kom oxå förbi, och såklart Mattias!  Jag var för en gångs skulle nyktrast i gänget vilket jag stolt påpekade otaliga gånger. Tror att alla lessnade lite på mitt (sorry för min ripoff Anna) tjöt för inom ett ögonblick så stog Dalheim där med en flaska bubbel som dom genast började hälla i mej. Lyckades dock tackla både bubblet och dom knallblåa järnen riktigt bra.

Vid halv fem kände vi oss lite fed up så det blev taxi hem och tre sköna timmars sömn innan jag vaknade pigg som en ärta och begav mig hem till Aura.  Nu sitter jag här och äter pizza som hennes pojke åkte och köpte åt mej. Jag var ju hunrig som en liten varg! Mmmm.... gott! När Stureplan.se bestämmer sig för att börja fungera enligt planen igen så kommer det nog några bilder oxå. Den som väntar på något gott......

Finns det två?

Uffe, Uffe, Uffe..... nu är jag mäkta förvirrad! Hur lyckades du vara på fest i Marbella OCH hemma på Sture samtidigt?  För enligt Nicki Verbier som skriver eftersnack på Stureplan så var du nämligen på hemmaplan....men bilderna säger emot! Har du lust att ge mej en förklaring till detta? Erkänn, det ÄR du som är Superman?!
image6

Lååååååång fredag

Det är helt otroligt att man inte lyckas somna efter jobbet. Var så trött igår att ögonen gick i kors, men endå låg jag vaken till klockan tre och bara vände och vred mej. Vad är det för fel? VARFÖR kan jag inte sova? Måste man proppa sig full med alkohol eller sömntabletter för att kunna få en date med John Blund nuförtiden eller? Och så har dom ju slutat sända vettiga program på mornarna. Förut var det i alla fall lite serier på femman man kunde slökolla på, men nu..... Vakna med the voice? Vad är det för skit egentligen? Massa folk som står och pratar i en radiostudio. Väldigt underhållande! Men vid halv tolv kom lyckan. Lotta på bråkmakargatan. Underbar film! Jag och Aura hade en period då vi kollade på den minst en gång om dagen, och jag insåg imorse hur mycket den filmen styr våra liv. Varannan sak vi säger är direkt hämtat från Lotta. Men hon är ju så skön den ungen. Helt underbart!

Hade i alla fall världshistoriens tråkigaste kväll på jobbet. Bara turister! Nästan..... Men det var sååååå långtråkigt och kvällen ville aldrig ta slut. Det var dock en kille som underhöll mej ganska bra. Från klockan elva och framåt stog han på det helt tomma dansgolvet och dansade med sån koncentration och inlevelse. Det såg ut som om han var i trans eller något liknande. Han slutade aldrig! I 3 timmar stog han där mitt på dansgolvet och gungade med till musiken med halvslutna ögon. Det är faktiskt lite respekt till det!

En annan kille gjorde dock bort sej rejält. Man ber inte om rabatt! ALDRIG! Det är inte okej någonstans! Pinsamt!!! Riiiiiiktigt pinsamt! Har inte något mer att säga om det. Men come on! Fan inte ens jag ber om rabatt när jag är i min egen koncern och festar. Det är ingen jävla rättighet, utan var glad dom gångerna du får det istället grabben! Bara för att make my point clear drog jag på lite dyrare. Hehe, im soooo evil ibland!

Och så dessa turister som bara vägrar fatta! Hade en italienare (tror jag) som varje gång beställde samma sak. Och varje gång la han fram 70 kr och jag påpekade att den kostar 104. Jag menar, efter fjärde rundan, borde man inte börja lära sej då? Eller trodde han att drinken blev billigare ju mer klockan blev? Hmmm.... värt att tänka på...

Ska hoppa ner i min obäddade säng nu och försöka mej på sömnen igen. Får se om jag lyckas bättre idag. Imorn kan jag nämligen inte sova tills en halvtimme innan jobbet börjar. Imorn har jag viktiga saker för mej innan jobbet. En fika med Mathias till exempel! Mycket viktigare än att sova!

Ännu mer bad news!

Humöret steg ju inte direkt nu när jag gick in på Stureplan.se  och såg att bröderna Schulman sagt upp sig. Darn it! Alex dagbok är ju det som får mej att släpa arlset ur sängen på mornarna (snarare sen eftermiddag). Vad ska jag nu läsa? Alex kom tillbaka!!!

Min nya fina blogg!

Nu har jag gått över hit istället. Har lessnat på problemen med att lägga upp bilder på Glifebloggen. För det blir ju så mycket roligare med bilder? Right? Vilka barnböcker gillade man mest lixom. Dom med bilder eller utan?

Ibland vaknar man upp och inser hur snabbt saker och ting kan ändras och vilka idioter man delar denna värld med. Idag har det hänt två såna saker som får mej att bli både väldigt ledsen och arg. För det första har Anna tagit en paus i sitt bloggande på grund av ovettiga personer som hon uttrycker det. Själva faaaaan att folk ska sitta och vara så bittra på omvärlden att dom måste trycka ner andra för att må bättre själva. Shit man, gillar ni inte Anna (som för övrigt är världens underbaraste tjej) eller hennes blogg, LÄS INTE DÅ! Ingen tvingar er till nånting. Som jag sagt förut. Vad vinner man på elakheter, egentligen?! Anna, glöm inte att vi är många som läser din blogg dagligen och älskar det! Även fast jag får höra alla dina historier på telefon oxå, så vet du att jag lever för att läsa det du skriver. Come back soon honeybun!

Sak nummer två som får mej att dra efter andan är att en vakt på Blue Moon Bar blev skjuten ikväll. Lyckligtvis hade han sin väst på sig och klarade sig oskadd. Det finns tyvärr alldeles för många vakter som fuskar med sin väst, men jag hoppas att ni inte gör det längre grabbar! Läskigt att folk kan bli så uppretade över att inte komma in på ett ställe så dom skjuter vakten. Gå nån annan stans i stället bara! Det är ju inte direkt så att BMB är bästa krogen i stan :p Nej skämt åsido, det är riktig skrämmande. Väntar med fasa på att nåt sånt ska hända på ett av våra ställen.

Det är inte alltid jag hänger med i matchen. En kille ikväll försökte erbjuda mej jobb, och frågade mej om jag kunde tänka mej att stå någon annanstans. Vilket jag såklart missförstog och trodde han menade att jag inte skulle stå i baren. Jag började genast läxa upp den stackars killen för att be mej att flytta på mej när jag står och jobbar. Passar det inte kan han ju gå därifrån bara. Han lyckades dock avbryta mej i tid och förklarade att han undrade om jag kunde tänka mej att stå i någon annan bar. Hehe.... sorry man!

Nej nu ska man försöka få sig några timmars sömn innan det är jobbdags igen. Tyvärr är ju helgdagar aldrig så trevliga som man kan hoppas på krogen. Sov gott!

Lite bilder från veckan som gått:
image5
Tjejerna med Mr SPLIFF STAR himself

image4
Posers från Spybar på vift i söndagsnatten

image3
Anna och jag tyckte vi var väldigt söta i söndags ; )

image2
Busta rockar på scen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0